Ellen DeGeneres parantaa maailmaa

Ellen DeGeneres on amerikkalainen koomikko ja TV-persoona. Erityisesti Ellen on tunnettu omasta puheohjelmastaan, The Ellen Show. Ohjelma sisältää julkisuuden henkilöiden haastatteluja, pelejä ja kilpailuja. Muun muassa Michelle Obama, Adele, George Clooney ja Zac Efron ovat olleet mukana ohjelmassa. Ellenin parhaina ystävinä, ja ohjelmassa usein vieraillena tunnetaan muun muassa Jennifer Aniston ja Sofia Vergara.

Ennen ohjelmaa, 1980-luvun alkupuolella, Ellen työskenteli koomikkona ja näyttelijänä. Kun hän alkoi saavuttaa enemmän suosiota, hän vieraili muun muassa Oprah Winfreyn ja Larry Kingin ohjelmissa, sekä The Tonight Show:ssa. Nykyään Ellen voidaan tunnistaa myös ääninäyttelijänä animaatioelokuvista Nemoa etsimässä (2003) ja Dorya etsimässä (2016). Hän on valloittanut miljoonien sydämet yhdistämällä huumorin ja myötätunnon. Hänen luonteensa on hurmaava, ehkä hieman omituinen, ja hänen suosionsa ihmiskunnan sankarina kasvaa jatkuvasti. Ellen käyttää julkisuuttaan alustana kannustaa ihmisiä myötätuntoon ja tukee tuotoillaan lukuisia eri hyväntekeväisyysjärjestöjä, organisaatioita ja yksilöitä. Ellen tukee ihmisiä ja perheitä, jotka käyvät läpi vaikeita asioita ja aikoja, sekä ihmisiä, joiden työpanosta ja hyviä tekoja Ellen arvostaa.

Ohjelmansa avulla Ellen on muun muassa tukenut rintasyöpäselviytyjän häitä 10 000 dollarin lahjoituksella, sekä entisen Yhdysvaltojen armeijan tulkin, Naqeebin, elämää. Entinen koditon Derek Walton, joka perusti Rock Power Pizza -ravintolan, jossa kodittomille ja vähävaraisille perheille tarjotaan ilmaisia aterioita, sai myös kunnianosoituksen Ellenin ohjelmassa. Ohjelman 15-vuotisen historian aikana Ellen on lahjoittanut jopa 50 miljoonaa dollaria eri järjestöille ja yksilöille. Vuonna 2012 Ellen yhdisti voimansa Shutterfly-yrityksen kanssa, joka jakaa anteliaita, elämää mullistavia lahjoituksia niitä todella tarvitseville. Heidän tavoitteensa yhdessä on jakaa mahdollisimman paljon iloa, rakkautta ja ystävällisyyttä, ja vaikuttaa niin moneen elämään kuin mahdollista.

 

Ohjelman lisäksi

Ellen jatkaa humanitaarista operaatiotaan myös yksityiselämässään. Hän muun muassa lyöttäytyi yhteen Ben Affleckin kanssa, lopettaakseen maailman nälänhädän Small Change -kampanjan kautta. Kampanja antoi ihmisille mahdollisuuden lahjoittaa ylimääräisiä kolikoitaan Coinstar-koneiden kautta Feeding America -hyväntekeväisyysjärjestölle. Iso osa hyväntekeväisyystoiminnasta suuntautui myös Gentle Barn:iin, joka pelastaa ja kuntouttaa huonosti kohdeltuja maatilaeläimiä. Ellen päätyi lopulta adoptoimaan yhden lehmän vaimonsa, Portian kanssa. Vuonna 2016, Ellen teki sopimuksen Samsungin kanssa, ja otti selfien entisen Yhdysvaltojen presidentin, Barack Obaman kanssa omalla Samsung-puhelimellaan. Sopimuksen mukaan Samsung lahjoittaisi yhden dollarin jokaista uudelleentwiittausta kohden, mitä kuva saisi Twitterissä. Samsung lahjoitti lopulta yli 3 miljoonaa dollaria kahdelle Ellenin valitsemalle hyväntekeväisyysjärjestölle: St Juden lastensairaalalle ja The Human Society -järjestölle. Lisäksi Ellen tukee lukuisia järjestöjä, jotka auttavat vähäosaisia nuoria, taistelevat masennusta ja itsemurhia vastaan, auttavat AIDS- tai syöpäpotilaita, tukevat pakolaisia tai ihmiskaupan uhreja, sekä eläintensuojelujärjestöjä. Ellen on myös avoimesti puhunut homoseksuaalisuudestaan, ja tukee LGBT-liikkeitten toimintaa. Ellenille on myönnetty lukuisia eri palkintoja avuliaisuutensa ansiosta. Muun muassa vuonna 2016 hän sai Humanitaarisen palkinnon People’s Choice Awards -tapahtumassa. Kiitospuheessaan hän puhui ajatuksia herättävästi siitä, kuinka paljon kapasiteettia jokaisella ihmisellä olisi muiden auttamiseen, ja kuinka sitä tulisi enemmän hyödyntää. Hänen sanojensa mukaan ”On outoa saada palkinto kiltteydestä ja anteliaisuudesta, kun jokaisen tulisi olla sitä automaattisesti toisilleen. Syvällä sisimmässämme me kaikki rakastamme toisiamme ja meidän täytyy taas oppia ymmärtämään se.”

Ohjelman lisäksi

Ellen siis parantaa maailmaa olemalla sitä, mitä jokaisen tulisi olla. Hän on kiltti, jakaa omastaan ja tukee hädässä olevia. Maailmaa muutetaan pienilläkin teoilla, ja Ellen korostaakin juuri sitä, että jokainen voi auttaa jollain tavalla. Seurataan siis Ellenin esimerkkiä, ja tehdään jotain hyvää tänään! Pistetään hyvä kiertämään!